söndag 20 juni 2010

Packa, packa....

I veckan ska jag utforska en, för mig, okänd del av Sverige.... Har någon något tips?3 kommentarer:

envilsenloppa sa...

Ha , ha det är ju mina barndomstrakter , vilket betyder att allt är vackert ;-)
Norrtälje är en riktig sommarstad och väl värd ett besök , med en pittoresk gammal stadskärna, där måste man fika på Cafe´ Hörnan eller En liten Smula . Söder om Norrtälje har du Furusund , Blidö och här har du riktig Saltkråkan känsla , innan du svänger av till mot de öarna ligger Penningby slott där det sägs spöka på riktigt precis brevid där ligger oxå Linneladan en finfin presentaffär . I stockholms norra skärgård ligger vackra Grissleham , där man köper färsk fisk i fiskebodarna i hamnen eller underbart god Singöchoklad i en annan butik , där man tar sig på en timme eller två över till Åland med nästan gratis färja . Där är oxå Singö värd ett besök , där har jag tillbringat alla mina barndoms somrar , sevärdheter där är väl fyren Svartklubben och den vackra träkyrka där lilla jag är döpt ;-)
I Finsta strax norr om Rimbo är Heliga Birgitta född och där finns hennes bönegrotta . Ett annat ställe som är väl värt ett besök är Wira bruk som ligger längs gamla Norrtälje vägen mot Åkersberga , där har de en friluftsteater som heter Wiraspelen där kan du svänga av mot Riala och vandra i undertecknads fotspår , där är jag uppväxt och har bott halva mitt liv , ha ha men det finns inte så mycket att se förutom kyrkan kanske och Snårets hembygdsgård .
Hör gärna av dig om mer exakta tips !
Kraam/Lotta

AnCa sa...

Haha, trodde jag skulle hinna först men jag ser att den vilsna Loppan redan varit här. Tror att hon fått med allt på listan som är värt att besöka oxå. Som sagt gamla hembygdstoner för både Loppan o mig, bara det borde ju vara ett skäl nog att besöka underbara Roslagen! Men akta dig för rospiggarna, envisare folk finns nog inte ;)

Ha en trevlig resa! Du vet var vi roslagsexperter finns om du behöver oss...

Kramis // AnCa

Anonym sa...

Tack för tipsen! Har snart ätit frukost o ska då börja utforska omgivningen. Bäst jag tar med GPS:n, är helt utan lokalsinne....
Wickan