torsdag 26 juni 2008

Äntligen loppisdags!!

När den lokala loppisen (där vi får lämna in saker till försäljning, mot provision - perfekt!) öppnade lördagen före midsommar gick det att ta sig in... en bit! Sedan blev det stopp, o skulle man handla fick man köa jättelänge. Det blev att försöka ta sig ut bakvägen - tyvärr, utan att handla! Igår tog jag med mig en god vän (egentligen skulle vi på trädgårsvisning) o vi handlade!! Här är tre av mina fyra fynd!
En liten porslinspotta. När jag o min make flyttade ihop fixade han till en gammal gustavians soffa till säng. Hade då bestämt mig för att jag skulle ha en potta under den - ja, som prydnad! Nu har vi en annan säng, o nu har jag fått tag på min potta!! Men, jag tror inte den hamnar under sängen, utan det blir nog kruka för någon blomma eller bara prydnad. Den är inte använd som potta så det går tom att ha något ätbart i den!En ovanlig form av rosengömma. Har aldrig sett någon med låg fot tidigare.En tillbringare till min samling. En Gustavsberg!


Köpte även en skål, den får jag visa någon annan gång.
Det verkade fö ha fungerat bra med Anticimex (redan!!). I natt har inga råttor varit ute på promenad på taket (deras golv... fniss...).
Men jag förstår att dom vill vara inomhus så kallt som det är! Men nu tittar faktiskt solen fram o det är .... 15,9 grader!!

4 kommentarer:

Johanna sa...

Vilken söt potta! :) Jag har jättetråkigt.. Blir så less på bajsvädret och att jag aldrig får tentaresultatet.. Aja, puss å kram!

Johanna sa...

Tjingeling igen! Jo det är nog bäst om man sett serien om man ska se filmen.. Det går ju att se den ändå, men jag tror inte man hänger med lika bra.. Vi ska på stan imorn, kanske mitt på dan.. Du kan ju ringa när ni är på väg vettja! :) Kram kram!

Nicolinas boning sa...

Vilken underbar potta...men jag hade då inte velat äta ur den även om ingen har uträttat något i den...fniss...
Det är konstigt hur man är egentligen för den fördomen kommer ju ur ens egen hjärna (om du förstår hur jag menar).
Vad glad man blir när man hittar något komplement till sin samling.
Kramar/Birgitta

Pumita sa...

Detta är inte sant!! Jag har en precis likadan potta nånstans i skåpet. Använde den som blomkruka förr men nu passar den inte riktigt i köket så jag har "gömt den". Och så har jag en likadan kanna som du har på bilden längst ner (den till vänster med blå blommor)! Vilken bra smak du har! ;)