söndag 29 juni 2008

Teater

"Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen."

Teater är oftast trevligt att se! Speciellt när det är sommar och sk friluftsteater. Idag har jag varit i Skellefteå, på Nordanå för att se Västerbottensteatern spela Hemsöborna. Dom spelade jättebra och som ni ser var även vädret bra! Om ni har möjlighet, åk iväg och se Hemsöborna!!
Det är dessutom en fin miljö på Nordanå. Det finns en mysig liten "lanthandel" med många fina saker och ett värdshus med god mat!



På bilden ser ni Carlsson och Madame Flod, fast här har hon blivit fru Carlsson!

torsdag 26 juni 2008

Äntligen loppisdags!!

När den lokala loppisen (där vi får lämna in saker till försäljning, mot provision - perfekt!) öppnade lördagen före midsommar gick det att ta sig in... en bit! Sedan blev det stopp, o skulle man handla fick man köa jättelänge. Det blev att försöka ta sig ut bakvägen - tyvärr, utan att handla! Igår tog jag med mig en god vän (egentligen skulle vi på trädgårsvisning) o vi handlade!! Här är tre av mina fyra fynd!




En liten porslinspotta. När jag o min make flyttade ihop fixade han till en gammal gustavians soffa till säng. Hade då bestämt mig för att jag skulle ha en potta under den - ja, som prydnad! Nu har vi en annan säng, o nu har jag fått tag på min potta!! Men, jag tror inte den hamnar under sängen, utan det blir nog kruka för någon blomma eller bara prydnad. Den är inte använd som potta så det går tom att ha något ätbart i den!



En ovanlig form av rosengömma. Har aldrig sett någon med låg fot tidigare.



En tillbringare till min samling. En Gustavsberg!


Köpte även en skål, den får jag visa någon annan gång.
Det verkade fö ha fungerat bra med Anticimex (redan!!). I natt har inga råttor varit ute på promenad på taket (deras golv... fniss...).
Men jag förstår att dom vill vara inomhus så kallt som det är! Men nu tittar faktiskt solen fram o det är .... 15,9 grader!!

onsdag 25 juni 2008

tisdag 24 juni 2008

Tisdagstema

Förvaring...

... men mina bilder blir "anti-förvaring"!
Idag kommer Anticimex!! Vi har några objudna sommargäster på vinden! Dessutom verkar de ha promenadstråk mellan det nya taket o det gamla taket, där vi har vårt sovrum!! Förra året hörde jag att maken var upp o gick på nätterna... tom när han låg o sov i sängen bredvid mig!! Tänkte att det måste spöka! När yngste sonen var hemma o ljudet hördes ropade jag på honom - det är ju råttor sa han!! Då gick jag in i dåvarande tv-rummet o då hördes det tydligt, de små trippande stegen! Anticimex tillkallades o ljuden (o förhoppningsvis även råttorna!) försvann. Men nu är det dags igen!! I natt har dom verkligen levt om, det låter som dom flyttar möbler där uppe! Nu har vi dessutom vårt sovrum under deras "sommarstuga" o råttorna hörs!!

Maken har här öppnat på vindsluckan för utläggning av råttgift o jag har tordas ställa mig på stegen o ta några kort på "vindan". Här finns det utrymme om vi vill förvara, men jag känner inte för att krypa dit upp med saker o ting - därav "anti-förvaring". Längre fram kanske det kommer bilder på alla andra utrymmen vi har här på vår gård, där vi kan förvara saker o ting. Men jag har börjat rensa så bagarstugan är nästan tom och i kornboden finns lite trädgårdssaker. Då har vi då den gamla ladugården... suck... där finns massor!! Jag o mina grannar i omgivningen måste ha loppis några dar i sommar också, så jag sedan kan rensa ut från vårt hobbyrum där ute. Jag kanske ska gå dit o ta lite foton på alla saker... hm ...
Vi har kvar alla saker från förra sommaren (som inte blev sålda...)

Håll till godo med lite vindsbilder! Det blir inget kort från den vänstra sidan på vindan. Det blev bara en massa isolering på fotot o jag går INTE längre upp på stegen!!




Mer o säkert bättre förvaring hittar du här: http://tisdagstema.se/2008/06/24/forvaring/#comments

torsdag 19 juni 2008

Sommarlov!!!

eller semester eller vad jag ska kalla det! Nu är jag hur som helst ledig till mitten av augusti! Härligt!! Men det började med två dar med huvudvärk... Men nu känns det lite bättre. Mina elever är jättegulliga, jag fick väldigt söta presenter av dem. Här är det bild på en härlig nalle som jag fick av ettorna + en blomma, som inte är såå fin nu (skulle ha fotat den när jag tänkt). Nallen har på sig ett tjusigt halsband med hänge, den fick jag av våra "utgående" treor. Tack för de fina presenterna o tack för det här året med er. Till treorna - lycka till i ert "nya" liv. Kramar till er alla!




Till er andra där ute - ha en skön midsommar!!

onsdag 18 juni 2008

tisdag 17 juni 2008

Tisdagstema

Ögon

Den här bilden skulle ha passat in på förra tisdagens retrotema också. Här har ni några av mina 70 och 80-tals glasögon. Är ögonen inte OK är det bra att ta på sig ett par glasögon o behöver man det alltid (som jag gjorde tidigare) är det kul att byta bågar ibland!
Rätt glas till rätt båge!!! Fniss....



Mer ögon hittar du här: http://tisdagstema.se/2008/06/17/ogon/#comments

onsdag 11 juni 2008

Ordlös onsdag!

Konst du vill ha i trädgården??


tisdag 10 juni 2008

Tisdagstema

Retro

En "bak-bild" från vår 70-talsfest. Alla drygt 30 deltagare hade hittat något gammalt att ta på sig. G som hade den härliga klänningen på sig hade även strechstövlar, men vid detta tillfälle hade hon tagit av dem. Det var kul att se att många kunde ha sina drygt 30 år gamla kläder på sig!! Här leker vi utifrån frågan "vem har mest hålvana"...




lördag 7 juni 2008

Altanen

Handlade lite sommarblommor häromdagen. Nu har jag gjort i ordning några av dem o arrangerat dem på altanen.


Lyktan som stått vid farstukvisten har fått en ny plats på den gamla sprängmedelslådan, tillsammans med den vita zinkkorgen o några blommor jag inte kommer ihåg namnet på....


Någon som vet vad den heter?



Här har vi en fd potatislåda som blivit en hylla! Men blomman o lyktorna ska stå på den "översta hyllan" så småningom. Blomman luktar jättegott! Namn? Mmm, har glömt det också!


Dom här kommer jag ihåg namnet på!! Pelargonior!! Fyra olika som fått plats i en zinkbytta jag inhandlade på IKEA.



fredag 6 juni 2008

Sveriges nationaldag...

... är det visst idag! Jag tycker att vi skulle haft kvar annandagpingst som helgdag istället för att ha den här dagen som röd dag. Sedan ändringen känns pingsten som en vanlig helg, hänrycks inte alls!! =) Hittade denna fina blomma, med kruka, som inhandlades i veckan. Ha en härlig nationaldag alla där ute!


Italiensk fest

Igår var det min o B:s tur att ha den årliga festen för goda vänner. Vi hade valt en italiensk touch för kvällen. Jag stod för för- o efterrätt o B för varmrätten. Blev lite italiensk småplock (antipasti!) o pannacotta till efterrätt. Till en början såg den inte ut att vilja stelna, men innan det var dags gick det att hälla pannacottan upponer utan att nåt hände. Ganska spännande att göra den för 18 pers!! Här nedan ser ni en bild på varmrätten - en härligt god skinklasagne! Italienska viner fanns det att välja på, men inget italienskt öl. Men det var inga problem för öldrickarna, dom fick ner den ändå!!




Till kaffet ställde vi fram alla "slattar" vi hade. Alla hittade sin favorit!! Här hade vi skippat det italienska - ja, det fanns en sort! (Vi hade grappa efter maten, det sägs vara bra för matspjälkningen!! Fniss...)


Det var en trevlig fest o det kändes som alla var nöjda när dom åkte hem!! Tack alla goda vänner för igår!! Vi ses igen den 29!!

onsdag 4 juni 2008

Ordlös onsdag!

7.15 onsdag den 4 juni... Så här långt har sommaren kommit hos mig. Vi är mellan hägg och syren! En underbar tid!


Mer ordlöst finns här: http://nejmaimarocko.blogspot.com/search/label/ordlös%20onsdag

tisdag 3 juni 2008

Tisdagstema

Uppåt...

Jag var på väg in till stora staden för drygt en månad sedan o tittade uppåt... Ser ett vitt streck efter ett plan. Helt plötsligt vänder planet o flyger tillbaka. Hade dom glömt nåt? ...fniss...
Det blir en runda för piloten vänder mot det "första hållet" o flyger iväg ditåt. Efter en stund vänder planet igen!!!! Det var på långt håll så jag såg inte vad det var för plan, men det såg riktigt kul ut. Tyvärr, blev den lilla bilden inte bra, utan ni får förstora. Jag undrar fortfarande "vaffö gör di på detta viset?"




Mer uppåt finns här: http://tisdagstema.se/2008/06/03/upp/#comments

måndag 2 juni 2008

Tea-time

Som jag tidigare skrivit älskar jag the! Kan nog säga att jag är themuggs-samlare också... Den här muggen smakar theet säkert gott ur. Helst dricker jag bryggt the, men ibland köper jag hem påsthe...



Den här asken för olika thepåsar vill jag gärna ha! Finns hos Holding Company. http://www.theholdingcompany.co.uk/