torsdag 9 juli 2009

Vad gör man....

... när man har ett hus på 240 kv? Flera små "hus", en gammal ladugård med en massa utrymmen??? Jo, man samlar, samlar, samlar!! Går på loppisar o auktion! Men en dag... säger förnuftet till! Då ska det rensas, slängas, ja o återvinnas! Jag har nu under min ledighet gjort det! Kastat en massa, rensat ut sånt som jag vill ha kvar ( o ungarna!), skickat iväg till loppis o skänkt bort. Jag har städat!! Men det är inte riktigt städat o fint än, det som ska vara kvar ska flyttas till det "sista förrådet"! Å hur ser det ut när man städar? Jo, det är väl mer stökigt än vad det har varit tidigare! Här får ni en titt på "mina" små hus....


Den sk kornboden, här rensade jag ordentligt för två somrar sedan. Nu finns det kvar lite trädgårdssaker o den här fina gamla dörren. Den vet jag inte vad jag ska göra med, men den ska inte slängas!! Här skulle jag vilja göra i ordning ett gym...


Vårt hobbyrum (i den fd ladugården)!! Hit har jag flyttat alla böcker! Snart är det nog tomt här o då kan vi ställa upp pingisbordet igen! Tänk er när jag ställt in böcker in en bokhylla o stunden efteråt rasar alla hyllor.... Då blev det bara att börja om igen. Men hyllan åkte ut. Vi har haft 7 stora bokhyllor fyllda med böcker som jag samlat..... (+ böcker på fler ställen... Bokfreak? Ja!)

Har vid ett tidigare tillfälle berättat att jag är ett stolfreak!! Här har ni några av de alla.... Någon gång ska de alla vitmålas... Det här utrymmet ska maken öppna på till garaget. Mina stolar måste flyttas!!


Lite av de kartonger som ungarna ska gå genom innan flytten till den sista utposten...Bagarstugan är så gott som tom. Det finns två bord och en gammal symaskin där. Bagarstugan ska så småningom rustas upp ordentligt. Nu ska vi kanske lägga in ett provisoriskt golv o en trappa för att ev kunna hålla till här senare på kvällen när vi ska ha fest framöver.
Här vet jag ungefär hur jag vill ha det sen...Lekstugan, där har jag alla mina planteringskrukor. Jag har nu diskat ur de som jag använt mig av i vår o sommar o städat till där inne. Förhoppningsvis kan allt det flyttas till mitt uterum så småningom o då kan lekstugan bli en söt lekstuga igen! (vi måste måla om den!!)
Ja, det är vad jag har gjort nu när vädret varit så att man kunnat gå in o ut utan att tänka på regn o rusk. Det känns skönt att ha rensat i röran även på den här sidan. Inne har jag gått genom garderobens ena sida..... =) . I förrgår åkte två säckar med gamla kläder iväg till kompisars barn som ska få se om det finns något spännande där, sedan blir det någon insamling.
Snart har jag det riktigt luftigt hos mig. Men jag har inte fått rensa bland makens saker.... =)
Å jag har inte handlat något varken på loppisar eller när jag varit på stan! Ingen auktion har jag varit på heller i sommar! De´ ni! (Men det går nog över någon gång...)
7 kommentarer:

Johanna sa...

Vadå för kläder till kompisars barn?? Som jag inte har fått titta på innan? Eller är det barnkläder? Vad vad vad? :P

Duktig har du varit iaf! Jag kommer väl hem imorn.. När är ni i stan imorn? Kan jag åka hem med er då kanske så kommer Andreas sen? Så sover vi över till lördag alltså..

Puss och kram!

Johanna sa...

Men äter ni middag hemma då eller? Om ni är i stan så länge är det lika bra att jag åker med Andreas.. Juueeee...

Johanna sa...

Grillat är alltid gott! :) Vi ska äta kyckling här ikväll, så det behöver vi inte få imorn.. Bara vi inte får havregrynsgröt så! :)

S o F sa...

Ja det mesta är relativt, som man brukar säga.

Här är det ju ingen idé att beklaga sig över städning nån mer gång, med ett par våningar på totalt 160 kvadrat. ;)

Visst är det skönt att få såna där saker gjorda.

Ha det gott!

trollmor sa...

Himla duktig du är . Önskar jag hade drabbats av rensarviruset också. Vi har ett "gammhus" ett garage och nere på lon där det finns det mesta åsså lillstugan kom jag på. Varje gång ungarna flyttar så hammnar det saker hemma hos oss som dom inte behöver. Verkar som om dom tror att vi har någon slags magasinförvaring.Just nu orkar/hinner jag inte mer än hålla undan inne i huset.
Sonen och hans flickvän bor här, dottern med pojkvän är här mest men sover hemma i deras lägenhet som tur är, mina föräldrar kommer nog snart bara vi kommer hem från vår mini semester plus alla semesterlediga människor som gärna kommer förbi en stund på ett fika.
Sommaren är rätt jobbig ibland därför har jag varje sommar önskat mig en stuga utan gehör ,lämpligt långt bort dit jag ta med bra böcker och bara finna ro.
Må så gott
ewa

A home far away sa...

Visst behövs det rensas emellanåt, jag tycker faktiskt att det är jätteskönt att få ge bort, kasta grejer:)

Kram Gunilla från Singapore

Ugglan sa...

Bra gjort! Nu kan du snart sträcka ut dig på soffan i lugn och ro. Ha det fortsatt bra. Kjaaam från Ugglan