torsdag 22 juli 2010

Vårt nya rum....

Ja, inte helt nytt, förståss... I sommar har vi nästan bott på altanen. Ätit alla måltider, läst till sena kvällen, spelat kort, sovit gott i däckstol, BadenBaden o hammock....Ny för veckan!! Maken gillar inte däckstolarna, så han fick köpa sig en hammock att ligga i. Äntligen fick de gamla BadenBaden lämna altanen! Men de har bistått oss i åtskilliga år. Dynor är inte införskaffade än till hammocken, ej heller till däckstolarna. Vill ha något som passar de övriga (blå!?)Också ny för veckan. Fanns tyvärr inte cafemodell i Hillerstorp, så det fick bli den här lilla gruppen. På den här sidan sitter vi o äter middag när det bara är vi två. Här lyser solen så härligt vid middagstid!

En av däckstolarna. Som jag skrev på Facebook tidigare, efter att maken klagat på att de är så klumpiga har jag gjort illa mig på dem flera gånger... tror han slängde en förbannelse över dem...
Nu är "fotpallen" på den ena borttaget, så den tar lite mindre plats... o den användes ju inte som däckstol för maken gillar den ju inte....


Den "gamla" gruppen med däckstolen till vänster...
Var tvungen att möblera om blommorna pga hammockinköpet. Flyttade en lagerhylla till altanen för pelargonierna. Den gamla ammunitionslådan som ropades in på auktion fick flytta på sig... Har inte satt några egna blomfrön i år o kände inte för att köpa plantor till alla blomlådorna, så jag satte ner revor från jorgubbarna! Nu är de fulla av blommor o bär. De ska sedan flyttas till ett nytt jordgubbsland.
På väggen sitter den gamla "pärlådan" (men det ser lite snett ut på den här bilden). Ett gammalt bord får agera som avlastningbord. Ricinplantan har också fått ny plats. Det blir nog inte så mycket blommor här nästa år...


Här har vi det som gjort altanen till vad den blivit för oss i sommar. Dörren!!! Efter många års diskussion kom maken fram till att ska det bli någon dörr så får det väl bli där jag, Wickan, vill ha den! Så maken gav sig o satte den från mitt arbetsrum. Det är kärlek det!!
3 kommentarer:

Anette sa...

Det blev ju jättefint! Hammock har vi också letat efter, men inte hittat någon som passar riktigt (mest för att jag tycker de är för dyra för att inte vara perfekta:-)).
Det finns ju en jättefin Blomsterlandet som jag vill ha. En sån där i järn. Fast det skulle förstås vara som prydnad. Ser inte så bekväm ut. Nej, jag vill har en bekväm hammock också, en som man kan sova i:-).

Rantamor sa...

Men du där förstår jag att ni trivs...vem skulle inte göra d..
Härligt.
Och med denna sommar vill man ju bara vara ute.

Ha d fortsatt skönt...

Anonym sa...

Vilken härlig altan ni fått.
Förstår att ni är där mest hela
dagarna. Vi har en hammock i stugan
med fula dynor men den är underbar
att ligga i.
Kram/Maude