lördag 6 september 2008

Tidningar och tidsskrifter...

... och böcker, finns det gott om hos oss. I varje rum, i nästan varje vrå (nja, nästan!) finns det något att läsa. Vi har tom bokhyllor i hobbyrummet i den fd ladugården. Här har vi några av de platser där du kan hitta något att läsa...I köket finns det här gamla avlutande bordet. Här under finns veckans reklam, broschyrer som är bra att ha kvar o dagstidningen. Uppe på bordet lägger vi böckerna vi håller på att läsa, under dagtid, annars finns de vid sängen. Bordet står bredvid vår härliga kökssoffa där vi ligger "skavföttes" o läser efter middagen min man o jag!
I ett av gästrummen (där bl a dottern med fästman sover när de är hemma) finns det här gamla bordet. Det ropade jag in på auktion för några år sedan. Här finns lite inredningstidningar o ibland hittar man serietidningar här. Det beror på vem som har sovit här!


I en gammal äppelkorg har jag lagt inredningstidningar o trädgårdstidningar. Allt får inte plats i nattygsbordet. Den här korgen står i vårt sovrum, på min sida sängen! Funderade om jag skulle måla korgen vit, men tror den får vara "originalfärg". (Den ropade jag in på auktion full med gamla ljus. Betalade 95 kronor!!) Just nu har jag sökt igen gamla julnummer för att få lite inspiration till julen!! Det ska börjas i tid!


På den lilla toan nere finns den här nya korgen! Här finns det mest Illustrerad vetenskap! =)


På den stora toaletten uppe, finns det vad som helst! Nu är zinkbaljan (inköpt på IKEA i våras) ovanligt tom! Här brukar det finnas det mesta från Knasen, till reklam och som nu en bok "Så vet du att du är svensk" - en typisk dassbok!!Givetvis är det fullt med böcker o tidningar i alla nattygsbord, 6 stycken, i huset... Det görs rensningar någon gång nu och då, men vi läser mycket här så det blir full fort!! Gällande böcker har jag sagt mig själv att nu ska jag sluta köpa utan låna istället. Maken har fått upp ett läsil (ja, det har varat drygt ett år nu). Han har tom börjat läsa mina gamla böcker, de som hamnat ute i hobbyrummet. Vad vore livet utan böcker??
När jag var lite fick min pappa väcka mig när han åkte på jobbet, för jag skulle ligga o läsa en halvtimme innan det var dags att stiga upp!! Snacka om bokfreak!!

5 kommentarer:

Trollmor sa...

Jag känner igen den där spridningen på böcker och tidningar :-) Det gör så att man mår gott att vara omgiven av böcker.
Nu är det ju jättemysigt att kura ihop sig inne med en ny bok också.
Trevlig lördagsafton!
Kram

Trollmor sa...

Bara jag igen :-)
Tack ska du ha!
Kram kram

Hemma på Landet sa...

Men det är ju så bra med ställen där man kan springa och hämta tidningar...lite överallt. Kramis

En liten AnCa sa...

Precis så där är det hemma hos oss oxå! Bara det att blandningen på tidningar är lite olika;O)

Missade tyvärr din "tuting" kan man få ha den innestånde???

Söndagskramis, AnCa

Nicolinas boning sa...

Det är hur underbart som helst med böcker,tidsskrifter,dagstidningar...både morgon och kvälls:-)
Jag är bara en glad amatör,men har lärt mig att ska man tapetsera över vinyl(plast)tapeter så måste man dra av det allra yttersta lagret (där mönstret sitter)annars ramlar nya tapeten ner...fniss...och det är ingen vacker syn när man kommer in dagen därpå för att beundra det nytapetserade rummet;-)
Annars om det är hela och fina tapeter är det bara att fixa skarvar och småhål med spackel och slippapper innan målning så blir det snyggt. Tapeten kan lossna lite från väggen innan färgen har torkat,men det brukar rätta till sig till dagen därpå.
Lycka till med nya kökstapeten;-)Kramar/Birgitta