fredag 31 oktober 2008

Rapport från semestern....

Ja, det blev lite spännande med vår resa. Hade beställt med Sterling o när vi skulle checka in står det inställt.... varför funderade vi o fick veta efter en stund - konkurs!!!
Snacka om att luften går ur en. Men vi kom oss ner till Spanien efter några timmar. Hemresan blev till att boka om o betala för.
Nu är vi här o det är varmt o skönt! Mer rapport när jag kommer hem (om inte SAS kursar också!!)

Ha en härlig helg!

tisdag 28 oktober 2008

Tisdagstema

Grå...
En av alla pölar efter vägen under söndagens promenad. Vädret var inte lika grått, som tur var! Det har inte varit en sådan fruktansvärd grå höst här hos mig, idag är det 3 grader minus o solen är på uppgång.



Vill du se mer i grått? Titta in här!

Nu blir det lugnt från mig ett tag. Jag åker bort ikväll o kommer åter nästa vecka. Vi hörs!!

söndag 26 oktober 2008

Fototriss - sött

Det är mycket att äta o dricka som är sött! Här har vi väldigt söt likör, bananlikör. Den ska man egentligen ha när man gör goda drinkar, att dricka så här blir nästan äckligt sött....
Godis - mer eller mindre sött. Här finns lite blandat. Det godaste är citron o lakrits, men dom är nog redan slut...
Sist, väldigt sött - kokosbollar.... socker o äggvita...
Ha en söt söndag allihop!! =)






Sugen på mer sött? Titta här!


fredag 24 oktober 2008

Fredagsfärg

Svart

Den här tjusiga bilden på min farfar är snart 100 år gammal! Visst är han tjusig? Han (o fotot) blir ännu tjusigare om du förstorar det.



Mer fredagsfärger hittar du här!

onsdag 22 oktober 2008

Ordlös onsdag II

En fransk "sallad"



Du hittar även ordlösa bilder hos Nejma!

Ordlös onsdag!

I min backspegel...


Mer ordlösa bilder hittar vi hos Akson.

tisdag 21 oktober 2008

Tisdagstema

Tid
Jag köpte en tioårskalender 2004 (för de nästa 10 åren). Samma jul fick jag en av yngste sonen. Jag har alltså kalendrar för 20 år! Men jag snart inne på mitt femte år i den första! Tänk vad tiden går!! Det är jättekul att se vad jag (vi) gjorde samma dag året innan, eller flera år innan. Skriver också in vilket väder det är! Typiskt "gammelfolksprat"!! Är bra ibland när vi kommer ihåg olika, då tar jag fram kalendern o där kan vi hitta svar!!
(bilden måste nog förstoras för att kunna ses ordentligt...)


Vill du ha mer tid? Titta här!!

måndag 20 oktober 2008

Pedikyr? Någon?

...eller manikyr? Inte det? Nej, jag förstår det! Den här saxen ska inte användas till något sådant! Här har vi ännu en arve-sak av min farfar. Han var skräddare o det här är hans skräddarsax. Ni ser att den är riktigt stor! Kära maken har slipat upp den, så den är vass!!
Perfekt när jag ska klippa i ett tjockt tyg, men ack så tungt ändå!



Här har du ditt inlägg Joelli, du som tyckte det var bloggtorka hos de dina! Men vi kan kanske säga att det är nog bloggtorka ändå..... Ses i morrn!

söndag 19 oktober 2008

Fototriss - skyltar

Trodde inte jag hade fotat så många skyltar, men jag hittade faktiskt fler än vad jag visat på bloggen tidigare. Här kommer dom!!


En restaurang i Spanien!!



En skylt i Bromma, vid det fd mentalsjukhuset Beckomberga.



Slutligen, en av alla härliga badvikar på Mallorca.


Mer skyltar finns här!

fredag 17 oktober 2008

Helgens blomma

Idag blev det ett rött rosenarrangemang jag inhandlade.





Efter middagen ska jag byta duk...
Efter fotandet gick jag irriterat in till maken o sa att i morgon åker vi o köper en ny kamera!!
Är så less på att den tar så dåliga innebilder.

Fredagsfärg

Lila
Det var lite svårt att komma på något som är lila...Men till slut, efter mycket tittande i skåpen, så! Inget av detta har jag alltså framme, därför ser det så "utställt" ut. Den här skålen på fot har jag fått i julklapp av yngste sonen. Använder den som fruktskål, men i våras hade jag köpt en jättefin lila blomma (typ Betlehemsstjärna) o hade i den och, ja!! lila dekorationsgrejs. Det var jättefint... de få dagarna blomman levde! Nu lade jag dit lite av den färgade ullen jag köpte på Öland i somras. Måste visa alla färgerna någongång...



Det här lila ljuset med ljusfat tycker jag om! Men för tillfället står det i ett av mina alla ljusskåp...


onsdag 15 oktober 2008

Ordlös onsdag!

Å här är fångsten!!



Mer ordlöst hittar du hos Nejma!
Det finns hos Akson också.

tisdag 14 oktober 2008

Tisdagstema

Privat

Först hade jag lagt in vår egen toalett... Sedan kom jag på dom här indiska toaletterna jag har foto på! Den översta är från hotellet o den nedre en ståtoa från en offentlig inrättning. Vare sig det är hemma eller borta, vill jag helst vara ensam när jag är på toaletten. Det är privat!!



Kolla in hinken bredvid... Du ska ta skopan eller tillbringaren, som här, i med vatten o skölja av dig, detta istället för att torka dig o spola bort en massa papper!




Ståtoan var ren o fin. Den första jag använde. Har alltid backat tidigare o helt plötsligt känt att "nej, jag är nog inte kissnödig"... Även här en hink!

Mer privat finns här!

söndag 12 oktober 2008

Fototriss - spetsigt

Idag blir det lite suddiga bilder om spetsigt. Allt är inscannat från gamla foton. Först - en av pyramiderna i Giza. En pyramid är spetsig, åt många håll! Pyramiderna är bland det mäktigaste man kan se, tycker jag. Både min man o jag trodde att pyramiderna låg "långt bort" från Kairo. Vid klart väder ser man dem från staden. (klart väder - lite avgaser!) Kairo är bland de skitigaste städer jag sett, både luftmässigt o skräpigt!
Igelkotterns taggar är verkligen spetsiga! Sen fräser de också när de blir rädda!!

Tycho Brahe - han hade spetskomptens!! Han kunde det mesta om astronomi. Den här statyn finns på Ven, där det även finns ett Tycho Brahe-museum. Där får man bla veta att han var en stor skitstövel, gentemot bönderna på Ven!! Läs mer här om du är intresserad!



Fototriss hittar du här!

lördag 11 oktober 2008

Lördagsgodis

Var givetvis in på blomsterhandeln o köpte mig en helgblomma. Det blev en liten vacker vit ros i en vacker vit kruka. Jag tände också mina gamla ljus som luktar kaffe igår kväll (kaffebönor i botten).




Här kommer en bättre bild på en av de vitmålade krukorna...


Kanske inte så mycket bättre, men lite ljusare!


fredag 10 oktober 2008

Fredagsfärg

Silver...
Hade tänkt visa hela min silverservis, men jag kan inte hitta gräddkannan o sockerskålen!! Här är kaffekannan, som jag aldrig har använt! Den har fått en skada på locket, hur vet jag inte. Det blir en bonussak - ett silverfat i form av ett löv. På den hade vi knäck till jularna när jag var liten, o den traditionen försöker jag fortsätta med. Om det finns någon knäck kvar när det är jul vill säga!!




torsdag 9 oktober 2008

Före / efter

Dom här gräsliga (o gräslika!) krukorna köpte jag på loppis i somras för 20 kronor styck. Visste precis vad jag skulle göra med dem, o vad jag skulle ha för blommor i o var!





Måla dem vita, ormbunkar o i sovrumsfönstret!! Tyvärr, blev fotot lite suddigt. Men själva krukorna är jag helnöjd med! Ser att ni måste nog förstora för att de ska göra rättvisa!

Fast det hjälper inte med att förstora - jag måste helt enkelt ta ett nytt foto. Men ni får vänta på det! =)

onsdag 8 oktober 2008

tisdag 7 oktober 2008

Tisdagstema

Stängt / stängd



Mer stängda bilder finns här!

söndag 5 oktober 2008

Fototriss

Energi!!!

Vi värmer upp vårt hus med ved. Maken är i skogen o hugger ner träden som sedan får torka till våren, försommaren. Sedan använder han sin energi till att kapa o klyva den o "lada" den i vår vedbod. Ibland kan jag också vara med o lada (men inte en pinne denna sommar). Så här ser det ut i vår vedbod just nu!






Om vi vill ha varmt i huset och varmt vatten måste det eldas. Eller elpatronen sättas på, men då tickar genast elmätaren iväg o det kostar pengar, mycket pengar... Här har maken alldeles nyss eldat i vår kombinerade ved- och elpanna. Jag ska om ca en halvtimme lägga på lite mer, för...



... jag vill att det riktigt ska "göva" värme från elementen. Är det under 23 grader varmt inne, då "hurves" jag! Gillar värmen som kommer från elementen, men gillar inte själva elementen. Finns det något fulare?? Vi har funderat på att lägga in golvvärme i hall, kök och mitt arbetsrum....


Tänk så mycket energi min älskade make lägger ner för att vi ska ha det varmt o skönt i huset!!

Jag älskar dig!! Och värme.... o det vet du!!

Mer energi hittar du här!

lördag 4 oktober 2008

Kanelbullens dag!

Varsågod o ta en kanelbulle! Det är äldste sonen som bjuder! Han ringde o sa att jag skulle göra kaffe, han var på väg hit o att han hade bullar med sig! Tack sa jag o gjorde som han sa! =)
Snart åker maken o jag iväg på fest med goda vänner....



Fina blomarrangemang!

"Vår" blomsteraffär har så fina blomarrangemang inför helgerna. Dom brukar kalla dem fredags- o lördagsgodis!! Kan inte låta bli att handla där både till mig själv o när vi ska bort.

Den här fick dottern med fästman på deras gemensamma 50-års fest förra helgen, ja, eller 2 gånger 25!



Den här behöll jag själv!


Den här gav vi bort igår när vi var bortbjudna på middag. Arrangemanget är på en likadan skål som jag köpte förra året!!


Svärmor fick en fin bukett på sin födelsedag i veckan, men den glömde jag att fota!

fredag 3 oktober 2008

Fredagsfärg

Beige....

Linnebeige är en färg som jag älskar. Har linnegardiner i köket, vardagsrummet o mitt arbetsrum! Sen har jag en massa andra linnetextilier också. Passar så bra till mitt gamla hus!



Säger du beige eller bäige? ...fniss...

onsdag 1 oktober 2008

Ordlös onsdag!

Mystiskt träd!!!



Du kanske måste förstora för att se det konstiga...
Mer ordlöst finns hos Nejma!