torsdag 11 december 2008

Familjebibel

Jag ropade in ett klaffskåp på auktion för några veckor sedan. Det hamnade i ett av gästrummen på övervåningen. Jag har nu i jultider lagt ditt min gamla familjebibel. Försökte få fram hur gammal den är, o jag tror att vi har haft den i familjens ägo sedan mitten av 1800-talet, det är lite svårt att uttyda all text. (ja, jag ska ta bort det randiga ljuset som står där inne i hörnet...)
Bibeln har legat ute i förrådet till förra hösten. Då tog jag in den, men har inte kollat den så noga förrän alldeles nyligen.


Det finns en massa papper där familjerna har skrivit upp sina medlemmar. Här kan vi snacka om riktig gammal handskriven släkthistoria. Vackert skrev de också!

Korset är inte lika gammalt som bibeln....

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Vilken fin gammal bibel! Och det där du skrev om en tacksamhetsbok.. Det var smart! Borde flera människor göra tror jag. Håller tummarna för dina söner. Mina är - snart - arbetslösa också.
Ha en skön helg!
Kram
Kajsa

envilsenloppa sa...

Vilken vacker bibel !
Kul när det står ngt skrivet i den och det blir ju extra märkvärdigt när det är så gammalt . Det sätter igång fantasin och man börjar fundera på människorna bakom namnen ...
Vackert med korset till !!
kram/Lotta

trollmor sa...

Vad fint det blev med bibeln o allt.Kul att ha en sån gammal klenod i sitt ägo.Tittar in som hastigast nu hinnr jag knappt blogga för det är mycke på jobbet och hemma. Kul att du la in mig till din länklista.
Kramis ewa