tisdag 27 januari 2009

Tisdagstema

Vardagsliv...
Till vardags går jag upp kring halv 7. (Fotade alldeles nyss, inte i morse!) Gör mig i ordning, äter frukost o läser tidningen. Strax före 8 åker jag iväg de två milen till jobbet. Jobbar till halv 4 eller längre. Förra veckan var jag kvar till halv 5 o en dag till 5, så jag kan säga att till viss del är det flextid... fast det heter inte så hos oss. Sedan har jag 10 timmar sk "förtroendetid" i veckan, som jag kan disponera nästan hur jag vill. Men mest går den åt till att läsa in mig på nya saker o ting.
När jag kommer hem är det middag som gäller, har jag tur har maken jobbat hemma o då kan den vara klar! Idag blev det snabbmat - grillad kyckling o potatssallad, han jobbade också "borta" ( vi skulle ha "middagsgäster" som snabbt skulle vidare sen!). Jag är oftast hemma vardagskvällar. Ligger på min härliga kökssoffa o läser lite, jag o maken spelar kort...
Så här ser en vanlig vardag ut för mig under arbetsåret. Om jag är ledig ser den helt annorlunda ut....


9 kommentarer:

Pialotta sa...

Ser du har dina dagar bokade med allt det där som är för så många.. men jag spenderar ju min tid lite som jag själv vill för det mesta så... den där klockan styr inte så mycket. Men ibland så:-)

araminta sa...

Bra tolkning!!
Ha en bra kväll!

Anette sa...

Låter väl bra tycker jag! Vardagslivet den här årstiden är allt annorlunda mot sommarvardagslivet. Man har liksom mer ork att göra nåt då.

Klimakteriehäxan sa...

Själv ser jag fram emot vår-vardagarna. De brukar vara lite roligare än de här grå vi har just nu.

Helena sa...

Usch ja, den hemska saken skulle man inte sätta frivilligt en helg :0)
Älskar sovmorgnar. Kram.

Ugglan sa...

Var dag vardagsliv här också. Vi kliver upp ca 05.25 oftast, gäääsp. Jag börjar med att ta tidiga bussen till lassa, 06.25 och promenerar hem ca 16.20. Gäääääsp. Maten äter vi ca 17.15-18.00 - om det är något som ska koka en stund. Gubben går med hundarna under veckorna som han inte jobbar skift - då kliver jag upp 05.00 på morgonen för att inte behöva stressa då jag går med hundarna. Då blir jag fort trött på kvällarna ska jag säga. Man märker att man blir äldre, eller hur Wickan? Jag skickade kort till Inger på 50-års dagen, hon blev glad....

Sköt om dig och kjaaam från Ugglan :)

Annette sa...

Kul att du sett Hem till gården för länge sedan :-)
Nu är allt helt annorlunda och nya människor. Men fortfarande bra :-)

Jag gillar din klockbild.

Annette

AnCa sa...

Trevligt att se att du e tillbaks efter vintervilan! Vardagslivet gör att dagarna går, men visst e det väl helgerna man lever för? Då det finns utrymme för lite mer... Kanske e det fel att tänka så, man ska nog "fånga" alla dagar o ta till vara på tiden, eller..?

Kramis från en för dagen velig AnCa!

Johanna sa...

Och förut gick en stor del av morgonen åt till att skrika på oss barn att vi skulle stiga upp.. :) Vettu att Andreas glömde Boris koppel i Volvon som nu står hemma hos er.. Det va dumt, men Samuel hittade ett rep vi kunde ha som provisoriskt koppel.. :)

Puss och kram!