tisdag 3 februari 2009

Tisdagstema

Mjukt...
När jag såg temat i morse tänkte jag mina duntäcken! Speciellt med tanke på de senaste dagarnas debatt om hur man plockar de stackars änderna levande. Jag var in på Hemtex (!) sida igår o kollade o de säger sig ha en policy om att deras dun plockas från döda änder. Det kändes lite bättre att veta det o jag kan fortsätta sova mjukt o gott (o varmt!).
Men, nu är det så att mina barn är hemma med sina hundar o där har jag något mjukt att visa.
På soffan ser ni Isa, en greyhound, hon har lagt sig på den mjuka sköna soffan i köket. Under den ligger Tova, gråhund-finnstövare, på det mindre mjuka köksgolvet. En bit ifrån ligger Boris, han är en korsning av mångahanda slag. Den mjukaste av dessa tre hundar är Boris, tycker jag.

Mer mjukt finns på Tisdagstema.

9 kommentarer:

Sirpa sa...

Härlig stil på hunden som ligger i soffan som väl helt klart är den mjukaste platsen!

AnCa sa...

Vilket skönt gäng!!! Hade du blandat sömnmedel i maten så att du skulle kunna fånga dem alla på en å samma gång???

Kramis // AnCa

LottaM ..ღ sa...

Åh vilket mysigt gäng de känner sig verkligen hemma.

tack för kommentaren hos mig.
Ha en fin kväll!

Kram LottaM ..ღ

Klimakteriehäxan sa...

En triss, helt enkelt! Mjukt och trevligt!

Anette sa...

Vad mysigt avslappade de var.....
Dun-debatten är ju bra, dvs. att det har uppmärksammats. Jag har aldrig ens tänkt tanken att det skulle komma från levande fåglar. Tror nog våra duntäcken är från Hemtex så i så fall kan jag ju också sova lugnt. Kram!

Ingrid sa...

Vilka mysiga hundar! De är säkert mjuka alla tre, men mjukast har ju den på soffan det.

Tack för din kommentar hos mig!!

Maja sa...

Ååh vad mysigt det ser ut på bilden! :)

Men du, det här med att Hemtex garanterar att de inte säljer dun från fåglar som plockats levande, jag undrar om det verkligen stämmer. Såg du Kalla Fakta? Leverantörerna där säger ju rakt ut att de förfalskar sådana garantier om de butiker som handlar av dem är etiskt medvetna. Det går inte att veta var dunet kommer ifrån.

Om du vill hjälpa till att stoppa en annan kedja från att sälja dun från plågade änder, så gå in på organisationen Djurens Rätts hemsida! www.djurensratt.se - där finns ett färdigskrivet mail som man kan skicka till Jysk för att be dem ta bort dunprodukterna. Åhléns har ju redan tagit bort sina, så det finns goda möjligheter att även Jysk gör det! Vi måste bara visa att vi är många som bryr oss om det här. Förhoppningsvis betyder detta att färre gäss behöver plågas på det här sättet. Vore toppen om du ville hjälpa till!

Kerstin sa...

Vilken härlig tolkning. Tack och lov har vi inga duntäcken så jag slipper bekymra mig. Men det är hemskt!
Ha det gott.

trollmor sa...

Vilka härliga hundar !
Vad vore livet utan hund,ganska tomt ialla fall.
kram ewa