onsdag 23 juli 2008

Fladdermusrapport


Maken sa att han skulle spika tillbaka takpanelen o listen igår, men jag sa nej! Vi får besök av goda vänner o dom ville gärna se våra husdjur. Jag tog mod till mig i går o tänkte sova i vårt sovrum! Vi låg o pratade o jag sa att "tänk om dom tar sig en flygtur här inne!" Men nej, inte skulle dom göra det sa maken. Vi såg hur dom gick där över väggkanten några gånger o jag släckte lampan o skulle sova. Efter en stund släckte maken o han somnade snabbt. Jag hörde hur dom gick omkring där uppe o plötsligt kom ett annat ljud! Mina tankar gick att det kunde vara någon som kanske ramlat ner! Sekunden efter hör jag hur något flyger omkring i rummet!! Väcker maken, tänder lampan o drar påslakanet omkring mig. Det är alltså en som flyger omkring i vårt sovrum, mäkta förvirrad. Speciellt när jag tänt lampan o påslakanet jag har om mig är vitt!! Slängde ner det fort, bort med blommor från fönstret o öppnar det! Den stackars fladdermusen försöker ta sig upp till taket men misslyckas. Utanför fönstret flyger en annan fladdermus omkring, den försöker antagligen kommunicera med den inomhus, hur den ska flyga. Till slut hittar fladdermusen tillbaka till taket o jag, ja, jag tar mina sängkläder o lägger mig i ett annat rum. Innan dess säger maken att i morgon när jag (Wickan) vaknar får jag väl kolla igen om det finns några bitmärken på honom!! =)

Det var det inte o maken såg normal ut!! Ikväll när våra vänner fått se de kära djuren får taket spikas igen! Nu vet vi att det inte är några vanliga möss som är där uppe.

Förresten, normal o normal (maken) han fick en spik i foten idag.... Blödde ganska mycket, kan jag säga, men han är ute o jobbar så det gick bra!!
Fladdermusen på bilden är en av de vuxna, kanske den som tog sig en flygtur!

5 kommentarer:

Ragnvi sa...

Åh, herre min je! Jag är impad av dig! Hade aldrig ens försökt sova i samma rum! Vet att dom är ofarlig men ändå...
Ha en bra dag! Hälsa maken att han ska sköta om såret, rötmånad nu!

Anonym sa...

Jisses! Tycker också du är modig som ens tänkte tanken att ligga i samma rum. (Min storm känns ynklig numera).

/Kicki

Solvarm sa...

Hej!

Jag hoppas att taket har blivit fixat, så att du kan sova lugnt i natt.

Jag önskar dej en god natt.

Solvarma Irene

♥ LottaM ♥ sa...

Nejtack bättre sovkompis vill jag allt ha än en fladdermus.
Ha en fin dag
Ta väl hand om maken de där djuren kan ju få blodad tand hi hi.

♥ LottaM ♥ sa...

Hej!
Kikar in och tipsar om en ny fotoutmaning
http://fredagsfarger.wordpress.com/
Lottie heter hon som håller i det.
Ha en fin kväll