lördag 26 juli 2008

Plantinköp

Våra två äppelträd är inte vad dom varit... Det till vänster fick en "knäpp" förra våren, den började att grönska, sen stannade den av o i år hände inget. Det till höger var kossorna på när vi var borta på semester i fjol! När vi var hos goda vänner häromkvällen sa hon att det fanns billiga fruktträd på en affär i stora staden. Ok, tänkte jag... nu köper jag dom!!







Vi åkte in igår o inhandlade 2 stycken, Sävstaholm och Transparant Blanche.



Plus tre clematis!!


Äldste sonen ringde hem o sa att han skulle komma o hämta lastbilen... När han kom in var han lite upprörd "Vem har köpt äppelträd?" Han skulle hämta lastbilen för han skulle köpa äppelträd o jord till födelsedagspresent till mig.... ! =) Men nu får han istället köpa ett päronträd som passar till mitt gråpäron jag har! Jag stod o tittade på päronträden också igår, men blev lite osäker på vilken sort det var jag hade hemma, så det blev inget!! Vi är de enda som har päronträd i byn, det finns då ingen som kan pollinera det. Men det kommer ändå att ta 8 till 10 år innan de bär frukt!

Väderrapport - strålande sol o 25 grader varmt nu!

Spik-i-fotenrapport - ganska bra idag. Maken har inte sagt något än o jag har inte frågat... I förrgår var det haltande o ont, igår gick han barfota inne på affären... det kändes bättre än att gå i skorna!!

Fladdermusrapport - har inte varit något sedan flygturen. De har nog flyttat till något annat bo! Nu får taket spikas igen!! Jag har sovit i ett annat sovrum de senaste nätterna, har börjat i vårt rum, men flyttat efter vi släckt lamporna!! =)

Ha en härlig lördag!!


Inga kommentarer: