tisdag 22 juli 2008

Tro II

Vi trodde ju att vi hade fått råttor mellan gamla o nya taket på övervåningen. Anticimex var här, det lät fortfarande. Förra veckan tog maken bort taklist o en panellängd. Fotade o såg en massa råttskit, men aldrig någon råtta på bild. Vi började fundera - kan det vara ekorrar? Inatt när vi gick o lade oss såg jag något längst in i hörnet! Tycktes mig se en liten svans - ekorrar!! Nej! Det var det inte! Det var fladdermöss!! Minst tre stycken. Minst två vuxna o flera ungar! Vi fick några häftiga foton på dem, men ni får förstora för att se bättre. Jag har sökt på nätet o ser att fladdermöss är fridlysta o man får inte göra något innan den 15 augusti, så vi får väl leva med deras trippande där uppe. Men brädorna ska dit igen!! Kan säga att jag gick o lade mig i ett annat rum i natt! När jag vaknade o gick till maken, som låg kvar i vårt sovrum, kollade jag honom noga att han inte hade bitmärken på halsen... fniss...Här ser ni också hur vi har sänkt taket o hur det gamla taket såg ut!

6 kommentarer:

Ragnvi sa...

Meeen, råttor eller fladdermöss; vill inte ha nån av dom inomhus!
Men jag vet att jag har vanlig möss inne...
Vem som skrivit dikten vet jag ej, den fanns i en dödsannons långt tidigare...
Ha en bra dag du o mössen!

Kajsa sa...

Vet du, jag har hört att om man har fladdermöss i huset (eller på vinden), så är det ett bra hus. Fast det är klart, jag tycker att de är lite läskiga. Som råttor med vingar! Huuu! Fast jag tror inte de gnager på allt i sin omgivning som råttor gör, fast jag kan ha fel.
Hoppas de flyttar i augusti, så du kan sova lugnt.
Kramar
Kajsa

En liten AnCa sa...

Tack för omtanken vänne sånt värmer...

Tur att jag inte bor i ditthus, det skulle jag aldrig våga, jag tycker fladdermöss e lite läskiga jag. Själv har jag stått ut med humlesurr i väggen under semsterveckorna i torpet, riktigt störande bitvis kan jag lova. Men jag känner nog mig tryggare med dem än med dina små "husdjur".

Kramisar AnCa

Lime sa...

Bläää. Va läskigt! Jag skulle få dåndimpen. Tycker det är läskigt med möss. Både med och utan vingar :-/

Hoppas att du trots allt har det bra!

Wickans värld sa...

Det kändes faktiskt bättre när vi fick veta vad det var för "kryp" där uppe. Inte lika olustigt med fladdermöss som med vanliga möss. Visste ni förresten att fladdermöss är fridlysta? Tom om man har dem inne i huset, som vi, får man tex inte stänga dom ute / inne förrän den 15 augusti, när ungarna har blivit lite större o förhoppningsvis farit ut!!
Så det blir till att stänga igen taket o lägga sig i ett annat rum, så då får dom krypa omkring där uppe hur mycket dom vill!

MissMagicGirl sa...

Spännande!
Jag skrev just om fladdermöss själv.