torsdag 28 februari 2008

Kommentarer...

Hej alla vänner där ute!
Ursäkta att jag inte har varit in på er ordlösa onsdag o gett er kommentarer. Det kommer försenade sådana kanske på söndag. Jag är o hjälper yngste sonen att flytta o s t ä d a ut hans lägenhet....

Tänk så mycket dom lyckats samla på sig på några år! Å tänk så mycket som kommer att "lagras" här hemma sen!!
Kommer fyra nya stolar...fniss...

Ha det så bra alla mina bloggvänner, så fort jag får möjlighet hälsar jag på er!!

onsdag 27 februari 2008

Ordlös onsdag

En Madonnabild i Bad Gastein, Österrike.


Mer ordlösa bilder hittar du hos vikarierande Krokofanten: http://krokofantinfrance.blogspot.com/

tisdag 26 februari 2008

Tisdagstema

Last...


Har väl en hel del "laster"! En av dem kan ni se till höger här, alla böcker jag läser. Har inte hunnit lägga in på ett tag. Blir ibland en bok per dag... Igår läste jag ut en o halva en annan. I och för sig lättlästa, men väldigt givande böcker. Nu börjar det klia i en annan lasttarm... att få sätta frön!! Satte inte ett frö för några år sedan, himmel va´ tråkigt!! Det här är de frön jag sått tidigare - har kvar påsarna så jag vet vilka sorter jag har! I år blir det som vanligt tomater o gurka + en massa ett-åriga o några perenner. Återkommer när det är dags!!


Mer laster?? Inget nikotinbegär... godis? inte så farligt....Kanske ska fråga familjen!! Ljus, säger dom säkert!!
Blev påmind om en stor last hos mig när jag var inne hos Randi... Mina stolar!! Jag har ju dille på stolar! Men det har jag sagt tidigare... Har snart närmare 100 stolar... tur vi har vår ladugård /förråd / hobbyrum, för där har jag massor. I huset har jag... bara 23 stycken nu (ungefär) ... + arbetsstolar o några pallar... hm...
Se där, kommer nog på fler laster under dagen!!
Dagens tisdagsbilder hittar du här: http://tisdagstema.se/2008/02/26/last/#comments

lördag 23 februari 2008

Mera Kerstin!!

Har tidigare visat mina tavlor av Kerstin Westin. Har massor med vykort som hon gjort också. I väntan på att allt ska bli i ordning på övervåningen har jag satt (några av) korten i mitt specialställ. Kerstin målar gamla miljöer och saker. Jag älskar hennes bilder. Ni kanske förstår när ni ser bilderna....







Gå gärna in på hennes hemsida o se o läs mer! http://www.kerstinwestin.com/

fredag 22 februari 2008

Den som väntar på nåt gott...

... rött och sött, kan ibland få vänta väldigt länge!! Min alla hjärtansdags-swap-present har fortfarande inte kommit!! Vad har hänt med "posten"??? Det som ska ta kort tid tar lång tid att få o det som ska ta lite längre tid tar ännu längre tid...
Förutom swapen så har jag väntat på framkallade foton som blev skickade från Frankrike i början av oktober!! Företaget "ser" leveransens väg ända till det kommer till Sverige o sedan är det borta!! Jag har 500 semesterbilder någonstans i Sverige!!



Bilden ovan har min dotter målat när hon gick i åttan. Måste fråga om det är någon olycklig kärlek som fått "stå modell"...

onsdag 20 februari 2008

Ordlös onsdag

Jag gör som några andra... lägger in en bild fast datumet blir fel hos Nejma!!


Fler bilder hittar du här: http://nejmaimarocko.blogspot.com/

tisdag 19 februari 2008

Tisdagstema

Längtan...
Just nu längtar jag mig nästan galen till sol o värme!! Tänk en skön morgonpromenad efter stranden innan alla vaknar.... suck....
Nu är jag less på vinter o att behöva klä på mig så mycket när jag ska gå ut. Jag vill bara kunna öppna dörren o kliva ut, som jag är klädd inne!!



Längar också att vara ledig... förståss!!
Mer tisdagsbilder: http://tisdagstema.se/

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag!!

Inget paket med posten idag, men det blev ändå rött, sött o gott.
Plåtburken (!) med choklad, "kärleksstenen" o kortet har maken fått av mig. Den fyrkantiga kartongen innehåller också choklad... mums...

Jag köpte två bakelser till kvällsfikat. Kaffet drack vi ur muggar jag inhandlade förra helgen. Är mugg-freak om ni inte märkt det tidigare....




Hoppas mitt lilla paket kommer i morgon... mer rött, sött o gott....

Alla hjärtans dag!!

Ha en mysig alla hjärtans dag allihopa! Det här gulliga o tjusiga blå kortet har jag fått av min bloggvän Anita. Tack en gång till snälla du!! Många kramar till dig o även er andra där ute!!



onsdag 13 februari 2008

Ordlös onsdag!

Vem vill ha en balkong så här?


Mer ordlösa bilder hittar du här: http://nejmaimarocko.blogspot.com/

tisdag 12 februari 2008

Tisdagstema

Okänd / okänt
Innehållet i dagens tidning är okänt för mig! Likaså dagens innehåll!! Jag ska på två praktikbesök på ställen där jag aldrig varit, ska få se två nya arbets / praktikplatser o träffa nya okända människor!


Fler okända bilder hittar du här: http://tisdagstema.se/

måndag 11 februari 2008

Hipp hurra!!

För oss, min man o jag, som firar årsdag och förlovningsdag idag. Vi har varit tillsammans i 31 år o förlovade i 29!! Tänk vad tiden går!! Jag skyndade mig hem o lagade till Ceasarsallad, File black and white o till efterrätt toscapäron... Gissa om jag är mätt? Maken fick en stor fin ros av mig också!! Inget kort av allt det goda, så ni får drägla ...fniss... över sonens 20-års-tårtor från förra året (väldigt goda, som han gjort själv!!) Ja, han fyller månad idag... grattis!

Maken?? Inte kom han ihåg att det var nåt speciellt idag, fast jag påmint honom... typiskt!! =)

fredag 8 februari 2008

Inför alla hjärtans-dag!!

Funderade lite över hjärtan-saker o hittade den här skålen i ett skåp! Tror jag köpte det för att arrangera lite julblommor nåt år. Har även en hög kruka med hjärta som jag ska söka fram! Ljusstaken är ett fynd från rean på Hemtex i januari.

Jag fick tag på apelsintheet med chili! Men jag tror att jag gjorde det lite för starkt, eller också var det chilismaken som tog över. Ska göra den lite mildare nästa gång. Annars var den god! Köpte också papaya / lime o det var super! Bägge the´erna är röda.
Handlade också lite garn till en halsduk + lite annat smått o gott inför alla hjärtans-dag o en annan "bemärkelsedag" i veckan. Köpte också saker till Mindis nya swap!!
Ha en trevlig fredagkväll alla ute där!!

torsdag 7 februari 2008

Theburkar till en theälskare...

Jag är en stor thedrickare! Till frukost är det the som gäller, till både för - o eftermiddagsfikat på jobbet är det the, hemma på kvällen - the!! Kaffe kan jag dricka när vi har besök, ska fika nåt "slisk" o när vi är borta. På vår fläkthylla har jag några theburkar fyllda med lösviktsthe, det är det som gäller!! (på jobbet har jag med mig påsthe, nu är det rött - Rooibos jag har där!) Tycker inte om dom "vanliga" thepås-sorterna... Burkarna är inga gamla fina, utan bara fina nyare burkar, ja dom kanske håller på att vara 10 år nu....
De thesorter som finns i burkarna är bl a Lust o fägring, Indian Spice, Himlagott och Rooibos.
Jag har en Bistrokanna jag brukar brygga i, blir ungefär en kanna per dag. Ibland kan det bli bryggt med en thekula.





Idag ska jag in till stora staden o hälsa på min dotter. Blir nog ett besök hos http://www.tehornan.se/ (kan inte lägga in så där snyggt som många av er andra kan, så det får bli hela adressen...). Såg ett spännande the jag ska prova - apelsin med chili!! Ni får en rapport senare!
Har även fått tips på en nätbutik, men hittar den inte just nu bland favoriterna (finns så mycket där...)

onsdag 6 februari 2008

Ordlös onsdag!

Skylt i Lübeck....




Mer ordlösa bilder hittar du här: http://nejmaimarocko.blogspot.com/

tisdag 5 februari 2008

Fettisdag

Idag är det fettisdag! Den här semlan har äldste sonen o hans tjej bjudit på. Jag har ätit en på jobbet idag, köpte med mig semlor hem för att maken skulle få en o när vi satt o fikade den ringde sonen o sa att dom skulle komma o bjuda på semlor... 3 stycken på en dag!!! Jag som vissa år inte äter en enda!! Nu har jag ätit för flera år framöver.
Namnet semla kommer från latinets simila, som betyder fint vetemjöl. Andra namn för semlor är fastlagsbulle o hetvägg.
Ibland kan det vara gott att äta semlor i djuptallrik med varm mjölk till, därav namnet hetvägg.



Tisdagstema

Cirklar...


Den första cirkeln är två... Themuggens överkant o sedan ytan där teet finns!! Idag dricker jag ett rött the, rooibos - jättegott!! Vill du ha?


Nästa cirkel jag funderade på var solen. Men den lyser med sin frånvaro idag (igår hade vi 17 grader kallt idag 0.5 +!!). Solen sken däremot i söndags, här har vi den!!

Du hittar fler bilder här: http://tisdagstema.se

söndag 3 februari 2008

Tillbringare och kannor

Läste igår (tror jag det var...) om man har mer än tre av en "sort", då samlar man! Då måste jag samla på tillbringare o kannor!



Längst till vänster är en kanna som en keramiker i Robertsfors har gjort, det är av samma stil som mina muggar o två skålar. Nästa är en Serholt, med lock, hittade den på Myrorna i höstas. Den till vänster är Cult, fick den i julklapp av yngste sonen + två muggar.
Tyget är en sjal eller duk, som är inhandlad i Egypten, med just egyptiska motiv.


Kannan till vänster har en dansk keramiker gjort. Har skålar o muggar (med våra namn ingraverat) i samma stil. Till höger Gustavsberg "Viol". Ni kanske känner igen tyget, det fick jag av mina (vi, våra!) vänner som varit i Kina o shoppat!


Den här kannan har jag ropat in på auktion. Tyvärr lite krackelerad, men stilig ändå! Singerad o numrerad, ser jag nu!! Står Bonn o Germany o är en krona o någon sorts monogram under!! Får fota undersidan o lägga upp o höra om någon vet något mer om den! Tyget - sidentyg inhandlat i Lübeck.


Den här kannan är en Guldkroken, 70-tal tror jag. Står på en gammal tjusig sidenduk, som jag ärvt.

Har "några" kannor o tillbringare till.... Tror jag ska ställa upp några på hyllan i köket, den ovanför soffan! Vi får se vad som händer!!