måndag 28 juli 2008

Födelsedag...

Då var årets födelsedag bortgjord för min del! Å vilken födelsedag sen! Undrar hur det ska bli när det blir jämnt om det var sådana här uppvaktningar på ojämna år!
Fint väder, hela familjen o goda vänner på besök. Det var en väldigt trevlig dag. Tack alla för all hjälp, en härlig dag o presenter!! För det fick jag också... Här nedan ser ni några av dem!



Vin, choklad (+ uppätet godis!), ljus, servetter, mobiltelefon, bok, blommor....


En lysande snigel!!


Sist men inte minst!! Päronträd! Ser verkligen fram emot blomning o frukt framöver!

Tusen tack för en härlig dag!!

Nu åker jag på semester en vecka...drygt!! Vi ses senare!!

lördag 26 juli 2008

Plantinköp

Våra två äppelträd är inte vad dom varit... Det till vänster fick en "knäpp" förra våren, den började att grönska, sen stannade den av o i år hände inget. Det till höger var kossorna på när vi var borta på semester i fjol! När vi var hos goda vänner häromkvällen sa hon att det fanns billiga fruktträd på en affär i stora staden. Ok, tänkte jag... nu köper jag dom!!







Vi åkte in igår o inhandlade 2 stycken, Sävstaholm och Transparant Blanche.



Plus tre clematis!!


Äldste sonen ringde hem o sa att han skulle komma o hämta lastbilen... När han kom in var han lite upprörd "Vem har köpt äppelträd?" Han skulle hämta lastbilen för han skulle köpa äppelträd o jord till födelsedagspresent till mig.... ! =) Men nu får han istället köpa ett päronträd som passar till mitt gråpäron jag har! Jag stod o tittade på päronträden också igår, men blev lite osäker på vilken sort det var jag hade hemma, så det blev inget!! Vi är de enda som har päronträd i byn, det finns då ingen som kan pollinera det. Men det kommer ändå att ta 8 till 10 år innan de bär frukt!

Väderrapport - strålande sol o 25 grader varmt nu!

Spik-i-fotenrapport - ganska bra idag. Maken har inte sagt något än o jag har inte frågat... I förrgår var det haltande o ont, igår gick han barfota inne på affären... det kändes bättre än att gå i skorna!!

Fladdermusrapport - har inte varit något sedan flygturen. De har nog flyttat till något annat bo! Nu får taket spikas igen!! Jag har sovit i ett annat sovrum de senaste nätterna, har börjat i vårt rum, men flyttat efter vi släckt lamporna!! =)

Ha en härlig lördag!!


onsdag 23 juli 2008

Fladdermusrapport


Maken sa att han skulle spika tillbaka takpanelen o listen igår, men jag sa nej! Vi får besök av goda vänner o dom ville gärna se våra husdjur. Jag tog mod till mig i går o tänkte sova i vårt sovrum! Vi låg o pratade o jag sa att "tänk om dom tar sig en flygtur här inne!" Men nej, inte skulle dom göra det sa maken. Vi såg hur dom gick där över väggkanten några gånger o jag släckte lampan o skulle sova. Efter en stund släckte maken o han somnade snabbt. Jag hörde hur dom gick omkring där uppe o plötsligt kom ett annat ljud! Mina tankar gick att det kunde vara någon som kanske ramlat ner! Sekunden efter hör jag hur något flyger omkring i rummet!! Väcker maken, tänder lampan o drar påslakanet omkring mig. Det är alltså en som flyger omkring i vårt sovrum, mäkta förvirrad. Speciellt när jag tänt lampan o påslakanet jag har om mig är vitt!! Slängde ner det fort, bort med blommor från fönstret o öppnar det! Den stackars fladdermusen försöker ta sig upp till taket men misslyckas. Utanför fönstret flyger en annan fladdermus omkring, den försöker antagligen kommunicera med den inomhus, hur den ska flyga. Till slut hittar fladdermusen tillbaka till taket o jag, ja, jag tar mina sängkläder o lägger mig i ett annat rum. Innan dess säger maken att i morgon när jag (Wickan) vaknar får jag väl kolla igen om det finns några bitmärken på honom!! =)

Det var det inte o maken såg normal ut!! Ikväll när våra vänner fått se de kära djuren får taket spikas igen! Nu vet vi att det inte är några vanliga möss som är där uppe.

Förresten, normal o normal (maken) han fick en spik i foten idag.... Blödde ganska mycket, kan jag säga, men han är ute o jobbar så det gick bra!!
Fladdermusen på bilden är en av de vuxna, kanske den som tog sig en flygtur!

Ordlös onsdag!

Här är min spanska blomma!!

Mer ordlöst hittar ni här!!

tisdag 22 juli 2008

Tro II

Vi trodde ju att vi hade fått råttor mellan gamla o nya taket på övervåningen. Anticimex var här, det lät fortfarande. Förra veckan tog maken bort taklist o en panellängd. Fotade o såg en massa råttskit, men aldrig någon råtta på bild. Vi började fundera - kan det vara ekorrar? Inatt när vi gick o lade oss såg jag något längst in i hörnet! Tycktes mig se en liten svans - ekorrar!! Nej! Det var det inte! Det var fladdermöss!! Minst tre stycken. Minst två vuxna o flera ungar! Vi fick några häftiga foton på dem, men ni får förstora för att se bättre. Jag har sökt på nätet o ser att fladdermöss är fridlysta o man får inte göra något innan den 15 augusti, så vi får väl leva med deras trippande där uppe. Men brädorna ska dit igen!! Kan säga att jag gick o lade mig i ett annat rum i natt! När jag vaknade o gick till maken, som låg kvar i vårt sovrum, kollade jag honom noga att han inte hade bitmärken på halsen... fniss...



Här ser ni också hur vi har sänkt taket o hur det gamla taket såg ut!

Tisdagstema

Tro...

på den goda människan!!



Mer bilder hittar du på Tisdagstema!

lördag 19 juli 2008

Man tager vad man haver...

Jag har planerat till (gjort om rättare sagt) några rabatter idag o maken har hållit på med uterummet. Skulle bjuda på något drickbart... och som bord blev det lilla skopan till grävaren!!
Gott o mysigt var det! Middagen blev också på ett nytt ställe - pannrumsbron!! Lä, soligt och myggfritt!!




Ha en härlig lördagkväll!

onsdag 16 juli 2008

Ordlös onsdag!

Hakar på med spanskt tema - paella!! Men nästan uppäten... God var den!




Mer ordlöst hittar du hos vikarierande Theres!

tisdag 15 juli 2008

Tisdagstema

Blå

Himlen är tyvärr inte blå just nu, så den kan jag inte fota... (men vi har 18,7 i skuggen, det ser ni om ni förstorar bilden nedan!) Det blev min nya tallrikshylla med mina tre blå tallrikar o lite annat smått o gott! Jag hade turen o fick tag på 2 hyllor förra veckan!! Den mindra trävita hamnade mellan våra av våra fönster i köket, väggen bakom bordet. Passade precis!!



Fler blå bilder hittar du på Tisdagstema!

torsdag 10 juli 2008

Vita loppisfynd!!

Vår dotter, "Joelli", har varit hemma hos oss med Boris några dagar. Vi har varit på flera olika loppisar o fyndat. Ni får gå in på hennes sida (om hon hunnit lägga upp det) o se vilket tjusigt toalettbord / sminkbord hon köpt, kanske även lampan hon köpte (som gärna jag ville ha!!). Dessutom har vi rensat lite ogräs! Jag tror Boris blev lite förälskad i maken de här dagarna... Dom har bl a varit ute o fiskat, det gillade Boris!!
Ja, vad är det då för vita saker jag fyndat? Här är några av dem alla!!



Vita ljusstakar!! Om jag har det sedan tidigare? Hm.... jag tror jag har några par, ja!! Men inte sådana här, förrän nu!! Har "tvärställt" upp dem på vårt gamla skåp uppe i sovrummet, får se om de får stå där ett tag, eller var de nu hamnar!


En såsskål med fat. Jättesöt!!


En väldigt ovanlig thekanna....


...med medföljande kopp!! Måste testa den idag, nu på studs, kanske. Har bara hunnit med en mugg the idag...


En liten kakform. Hamnar nog på väggen bredvid min blåvita form...


Sen har jag lite mer vita fynd, de kommer vid annat tillfälle!!

Ha en bra dag, här verkar det bli varmt o solen vill titta fram... Gissa om jag längtar efter sol o värme??

onsdag 9 juli 2008

Ordlös onsdag!

Ett annat sorts nät - ni får förstora för att se bättre!
Mer ordlöst här!!

tisdag 8 juli 2008

Tisdagstema

Före - efter...

Riktigt före - efter är det inte, men... Översta bilden är hur det såg ut i går, gamla karaganbuskar som kommer tillbaka, år efter år... Förra året grävde maken upp o gjorde större gräsmatta o dom har tack o lov inte kommit upp! Nu är det nästa buskes tur!



Å vips var den borta!! Å vad mer har hänt? Jo, kära maken har planerat till för mitt (vårt) nya uterum / växthus!! Hoppas den "riktiga" efterbilden kan komma senare i sommar... eller höst!!



Mer före / efter-bilder hittar du på Tisdagstema!


måndag 7 juli 2008

Blått är flott!!

Har lovat visat mina loppis-fynd från förra veckan! Här är två av dem!! Fatet överst är ett uppläggningsfat / kakfat. Jättetjusigt tycker jag!! Det undre fanns det två av, med "upphäng" som jag tagit bort. Jag har önskat mig en tallrikshylla av maken.... =)
Köpte dessutom 4 mattallrikar i blått, dem har vi ätit på ikväll så de ser inte såå flotta ut, men egentligen är dom flottiga... fniss... Sen blev det 5 små blå tallrikar.
Det tokiga är att jag kom på för kanske ett halvår sedan att jag skulle köpa blå tallrikar. Vad är det som är tokigt då? Jo, när vi hade loppis här för några år sedan bestämde vi att vi skulle sälja makens tallrikar, som han hade med sig i boet - blå, jättefina, tycker jag nu!! (Det fanns ju bara 4 flata... ) Man ska nog aldrig sälja det man en gång köpt på sig!! På myrorna har det aldrig funnits när jag varit där, typiskt! Men nu fanns det, som ni ser, på den lokala loppisen.




lördag 5 juli 2008

Ta mig till havet....

Igår åkte vi iväg till våra goda vänner i deras nya sommarstuga vid havet. Det var underbart! Ett härligt väder, god mat o dryck o givetvis våra trevliga vänner. Vi tog en härlig promenad, ganska lång, i närområdet. Jag älskar havet!! När det blev dags att sova, tog vi en liten promenad till, till deras "gamla" stuga, där vi sov. Vaknade till en lite grå lördag, gjorde oss i ordning o tog en promenad tillbaka till nya stugan. Vi kom precis till den framdukade frukosten!!
Livet är underbart! Tack för oss kära vänner!!



fredag 4 juli 2008

Marknad o lite till..

Dottern kom hem o vi tog en heldag tillsammans. Vi satte oss i bilen med kylaren vänd mot Burträsk o marknaden. Vi tog lite kringelikrokar o hamnade på Westmans i Bygdsiljum först. Deras goda glassbägare slank lätt ner... Bilden nedan är på en av deras påfåglar, vilket är ett signum för Westmans (konditori, heter det väl? Fast de har mat nu också!)
Westmans är ett typisk utflyktsmål under sommaren. Då sitter man helst i deras härliga uteservering. Tidigare var den mycket mer mysig än vad den är idag...



Sedan åkte vi vidare mot marknaden. Vi handlade ingenting!! Det fanns mest kläder, skor o mat... Inget häftigt som föll oss i smaken! Därefter åkte vi vidare till Loppisen, handlade ingenting där heller!!! Men jag handlade lite kvällen innan. Det måste jag visa!!

Ikväll hoppas jag att vi kommer iväg till några kamrater i deras stuga... om nu maken har tackat ja!!

Ha en härlig dag, nu ska jag ut i solen!!

onsdag 2 juli 2008

Ordlös onsdag!

En fransk dörr!!



Mer ordlöst hittar du hos Krokofanten!

tisdag 1 juli 2008

Tisdagstema

Sommar....

Sommar betyder sol, värme, blommor o ogräsrensning! Här är ett av mina jordgubbsland! Idag ska jag rensa där, har inte hunnit så långt än. Förra året knipsade den "söta" lilla harungen av alla blommor o knoppar! Jag lade på väv för att rädda lite grann, i september tog jag bort den o vad hände? Jo, då kom den tillbaka o knipsade av hela plantorna! Nu har plantorna äntligen tagit sig o det har även ogräset! Jag hoppas på en stor skörd i år i stället!



Du hittar fler sommarbilder här!