söndag 30 september 2007

Sista september...

Inte blev det nån städning i större skala i helgen... Gårdagen var det jobb hela dan. Får ut det i komp någon passande dag, hoppas jag! Idag har vi firat månadens sista födelsedagsbarn: Helt logiskt eftersom det är den sista idag!!

Varsågod o ta en frukt!

fredag 28 september 2007

Badrumsdetaljer

Visar lite småsaker som finns i vårt badrum. Hoppas det blir lite städande i helgen så jag kan visa lite mer än detaljer från alla rum. Men risken är liten att det blir städat, i morgon jobbar jag!! Men ska få komp för det, tack o lov! Sen kommer det hem barn i helgen så det blir till att umgås!

Den här "goda" tvålen köpte jag idag. Mandelmjölkstvål! Den luktar gudomligt! Men inte för mycket utan bara lite! Tvålkoppen hittade jag på Myrorna för några veckor sedan! Har fortfarande inte fått tag på den tvålkopp jag söker.....



Lite smått o gott jag lagt på en silverbricka. Ska lägga en duk eller nåt i botten. Vet precis vilken som ska ligga där, men jag hittar den inte! Typiskt! Borstarna inhandlades på Åhléns för många år sedan. Tvålen har jag haft kvar sedan jag var liten!! Tycker att omslaget är fint, men tvålen... njae, nog luktar den gott, men lite för starkt.


Dom här småtavlorna har hängt här några år... Har samma stil på den lilla toaletten. Kanske var dom här jag hittade på Loppis? Eller så var det dom här jag köpte på en mässa!


torsdag 27 september 2007

Tid för ljus!

Det är en fördel med att det är höst och att det börjar bli mörkt. Alla ljus som vi kan tända! Det är så mysigt - det är tända ljus överallt här hemma, nästan. Min man sa ikväll att när vi ska sätta oss och äta, då ska jag först hämta en tändare för att tända ljus! Hittade en Cult-värmeljusstake för halva priset idag! Köpte en svart att ha på min nya löpare!


Så här blev ljusstakarna jag målat. Till den här måste jag köpa nya ljus. Det är så små hål för ljusen, dom här vill bara ramla av! Det här är en auktionsljusstake som jag ropade in för något år sedan.

Den här ljusstaken är väl kanske 15- 20 år. Passade så bra till vårt furubord! Nu passar den överallt! Det ÄR så snyggt med vitt. Vitt som jag hade överallt för 30 år sen... allt kommer igen!



onsdag 26 september 2007

Paradhanddukshylla!

Jag visade min gamla paradhanddukshylla för några veckor sedan, och att jag skulle måla den...
Nu var det så att jag hittade en annan på loppis... och jag har målat den istället! Tyckte den andra var för skadlig att måla! Så här blev min 10 eller det kanske var 20 kronors-hylla!
Den hänger i tvätten o jag har inte tänkt ha någon paradhandduk hängande här. Sa till min man att "nu tvättar du dina skitiga händer här inne o torkar på den mörka handduken"!
Då kanske tvättfatet på toa får vara rent ett tag... =) Men han skitar ju ner sig när han gör nåt till mig!!!! Eller oss! Å tvätta sig vill jag ju att han ska!

Det fanns bara svarta skruvar hemma...


Grattis!

Grattis på födelsedagen, älskade dotter!! Hoppas du haft en bra dag!

Här är tårtan vi fick smaka i måndags!

Tjejsnack....

Sommaren 2007

Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
Vaddå regn?? Jag har haft fint!! Även när jag varit hemma. Det regn som kom var inte så mycket hos mig!
Det jag minns mest... Läs min blogg! Semestresan o buddhainvigningen.

Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
Jätteskön! Älskar att vara ledig o ta dagen som den kommer. Se även nästa svar!

Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
Se bloggen!!! Har rest ute i Europa i 2 veckor, resten hemma o närområdet.

Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
Absolut inte! Vet inte när jag gjorde det här hemma sist. Men ligger gärna vid stranden när jag är utomlands, men det är inget som är viktigt. Det är för att slappa o att det är nära till vattnet! Ligger inte o pressar.

Vad är din favoritsyssla på sommaren?
Påta i trädgården, träffa vänner o barn, gå på auktion, slappa... Finns inte nån direkt favoritsysselsättning!

tisdag 25 september 2007

Rätt svar + trädgård

Mindi - du har rätt! Stenen är (ja inskriptionen!! ) är 2 år gammal. Den står i en jättetjusig trädgård utanför Lövånger. Jag har visat lite bilder därifrån tidigare, efter jag varit på trädgårdsvisning. Frun i huset fick stenen i födelsedagspresent för just 2 år sedan. Bravo Mindi!!
Inskriptionen är nåt om att den restes av maken o barnen....
Här nedan kommer fler bilder från den härliga trädgården. Se o njut!


Ett härligt badkar ute i det fria!

Det vita en bit bort är en ängel....


En stilig staty.

Dom hade murat upp en mur som var som en ruin. Å den ser ut som den har stått där länge, länge o håller på att rasa ihop!

Tisdagstema

Gammal??
Ja, är den det eller....

Å vad är det, egentligen? Svaret kommer ikväll....

söndag 23 september 2007

Promenad i det gröna....

Vi gjorde en liten utflykt i det gröna idag. Hade tänkt plocka lite trattkantareller, o det blev lite!
Så här lite fann vi!! Får göra ett nytt försök nästa helg. Men det blev en skön promenad i alla fall. Men jag glömde kameran hemma!! Suck...


Gjorde en annan promenad i det gröna i förrgår - i Blomsterlandet!! Ja, jag var på affären Blomsterlandet! Hittade dom här, vet ej namnet, som fick ta platsen efter dom utblommade höstglöden. (Det är två på bilden!)


Köpte också en cyklamen i en härlig färg. Egentligen köpte jag två, hade tänkt ge bort den ena som födelsedagspresent nästa helg. Sssccchhh, säg inget!!

Det här köpte jag inte på Blomsterlandet utan på Coop. Så smart att sälja hela kartonger med värmeljus! Dom här brinner dessutom 6 timmar! Dom verkar fungera bra, så jag rekommenderar dom! Kartongen men 180 ljus kostade 99 kronor. Bra pris, jag stod där o räknade kronor o timmar o fann att det skulle vara förmånligt!


Det här används det till...

Lådan fyllde jag med värmeljus!! Har lådor o burkar o lite av varje runt huset fyllda med ljus, det går åt en hel del nu!
Målade inte lådan invändigt... kanske skulle göra det..
Det här är f ö en låda för västerbottensost!!


Korgen hade jag tänkt som "spelkorts-korg". Vi har kommit in i en spelperiod, spelar lite kort om kvällarna nu. Då är det bra att ha lek o papper nära till hands.
Kommer dit lite mer småspel sen, typ yatzy...


lördag 22 september 2007

Nymålat!

Blir ingen före bild idag... o inte vad jag har dom här sakerna till heller! =)
Kom bara på att jag inte varit inne o skrivit nåt inlägg sen i förrgår! Dom här sakerna målade jag förra helgen.



torsdag 20 september 2007

Höstpromenad!

En promenad efter ån idag. Bilderna får tala för sig själva!






onsdag 19 september 2007

Toalettpapper o annat!!!

I morse var det kallt ute!! Fick skrapa rutan på bilen. Vill inte...

Titta på den här stackaren som har varit instängd, först i en liten plastburk o sedan i en hel bal med toalettpapper!!!


Men jag släppte ut honom, den lilla Serla-ekorren! Nu sitter han o vaktar toarullarna på vår toalett där uppe!


I morse var det kallt, sedan blev det en jättefin dag, när jag åkte hem var halva himlen svart, o där hemma fanns den här fina regnbågen! Undrar om jag ska ta spaden o gå o gräva lite...


tisdag 18 september 2007

På sammanträde....

... har jag varit på i två dagar. Å det var i stora staden. Innan jag åkte hem idag, fick jag lite tvångstankar!! Måste gå o titta i affärer lite grann!! Inte så jag lider av mina tvångstankar, men när det här händer lider jag liiite...

Hittade en jättefin ängel. Gick till kassan. Expediten gick till lagret o hämtade en kartong. Jag tänkte att "Ja, hon hade ju bara en framme, det är säkert visningsex o hon har färdigpackade på lagret. Jag kanske ska be att få kolla ängeln." Men det gjorde jag ju inte. Jag litar ju på att sakerna ser OK ut...
Kom hem o öppnade paketet...



FEL ÄNGEL!!!! Men den här var också fin... Men jag hade ju valt den jag helst ville ha!! Jag hade tur att affären var öppen när jag kom hem, för jag ringde. Sa att jag bodde en bit från stan o inte visste när jag ska in nästa gång. Men hon skulle lägga undan "min" ängel. Vilken tur!!

Men jag kommer nog att behålla den här ändå... tror jag... =)

Försökte för vilken gång i ordningen, vet jag inte, att besöka en annan "prylbutik". Förra gången var det helstängt, idag stängde dom kl 16! Hur kan en butik mitt i centrum ha öppet mellan 13 o 16?

Handlade lite annat också... visar k a n s k e nån annan gång....

Men jag kommer inte att visa däcklagningskitet, tror jag!! Eller är någon intresserad av att se det?? =)

Tisdagstema

Olika...
mat har vi på julbordet! Det här är ett måste för oss - fylld kalk0n! Finns det inte kalkon då är det ingen jul! Det var min syster som började med kalkon för 30 år sen (?). När jag fick eget o vi skulle bjuda var det klart att det skulle vara kalkon!! Vi struntar i lutfisken o tar fågel istället. Det här gäller alltså varmrätten, f ö finns det sill o allt annat till "förrätt".


söndag 16 september 2007

Före / efter

50-års festen i går var toppen. Mycket god mat o många trevliga människor. Födelsedagsbarnet "fick" bl a en operasångare i present!! En för henne okänd man kom till festen. Givetvis undrade hon vem han var! Han kom in i det stora rummet där många av gästerna satt, började sjunga till henne "O Sole Mio". Gissa om det blev tyst på alla gästerna! Sedan kom det några sånger till. Därefter åkte han iväg!! Det var en av kamraterna som hade hyrt in honom. Vilken grej!!


Idag har jag gjort ganska mycket... Men ändå inte allt jag hade tänkt! Jag började måla o det var så kul så det blev mycket av det!


Det här bordet (ja, två stycken egentligen!) ropade jag in på auktion för flera år sedan. Har aldrig haft dom inne i huset. Dottern däremot fick använda dom som nattbord när hon o killen flyttade ihop. Sen kom dom på att dom skulle så lite frön....
... o glömde att ha plast under krukorna... Då blev borden så här prickiga!!


Men efter att jag har grundmålat dom ser dom ut så här!! När dom är klara kommer dom att bli nattbord där dottern o killen brukar ligga när dom är hemma. Cirkeln är sluten...

Har även målat dom här stolarna. Visade ett före-kort förra veckan. Dom har väntat länge på att få lite färg på sig.


Soffan jag köpte på Blocket har också fått färg. Hoppas att alla mina hallmöbler snart är vita...

Har också målat skohyllan (syns i bakgrunden på stolbilden). Var ute i mitt stolförråd o tittade om en stol jag ska vitmåla. Jag har en nu i hallen som är avlutat, men den är så fin som den är, vill inte måla den. Hittade ingen stol som går att måla på en gång. Måste ta bort lite gammal färg först, så den avlutade stolen för nog stå kvar ett tag.

Loppisfynd!

Skrev att jag skulle visa mina änglar jag köpte på Myrorna i fredags...
Här är några! Den till höger o längst fram är väggänglar, har inte fått någon plats än...


Hittade även den här fina tavlan. Kommer nog att hamna på väggen i mitt arbetsrum (kanske med änglarna....)


Bordsängeln har fått plats på pelarbordet i ett av sovrummen. Där hamnade ljusstakarna jag köpte förra omgången på Myrorna.Den bakre vasen o den runda handlade jag då också. Den lilla är "ny". Är en Serholt. Dom har många ljusiga saker!


lördag 15 september 2007

Nytta o nöje!

Fredageftermiddag - in till stora staden! Hade sett på dotterns blogg att hon hade ett ärende ner till centrum... Först åkte vi till Hemtex - hittade äntligen gardiner som kan passa till vardagsrummet. Alla färdiga längder är för korta, men där fanns det 3-meters!! (Känner inte för att sy själv) Ska försöka få upp dem i helgen - men det går ju inte!!!!! Har inte tillräckligt med stänger!!! Hjälp! Får bli bara en längd per fönster... Ja, ja. Det fixar sig nog!
Blev en tripp till Myrorna... hittade saker där också! Där skiljdes vi åt o jag o maken träffades på Jysk. Dom har byggt nytt o det var verkligen bra! Tidigare var det trångt o inte alls kul att gå omkring. Träffade en massa bekanta - det är på affärer man ska träffas, verkar det som!
Ja, vad handlade jag där då?


Det här som är....


...en ny löpare till mitt köksbord! Linneduken är på tvätt, sen ska det strykas också....puh... lättare att köpa en ny. Hihihi!


Lite närmare får ni komma! Fortfarande lite linnefärgat!


Därefter blev det kalas! Åkte till storasyster på middag o tårta! Hon fyllde år. Hade köpt ett fint silverhalsband till henne. Vi hann även på COOP innan vi åkte hem. Tyckte det här blomarrangemanget var fint! Men vet inte var jag ska ställa den...

Nu blir det lite städ o tvätt o kanske målning innan det är dags för nästa fest! I dag kryper vi ner i åldrarna o ska på 50-års fest!


torsdag 13 september 2007

Nymålat!

Har målat i kväll. Här har jag några före kort. Efter kommer sen! Grundmålningen gjorde jag för några dar sedan. Idag har jag målat "ordentligt". Men jag tycker inte det ser bra ut... Har köpt nya penslar, men... Det kanske ser bättre ut när det torkat, hoppas jag!

Dom här småhyllorna köpte jag på loppis när jag o dottern var o shoppade. Jag har två sedan tidigare, har visat dem ommålade. Var jag ska ha dom här har jag ingen aning om!!


Den här ljusstaken har jag haft i förrådet ett tag. Den var i en auktionslåda jag ropade in för några år sedan. Kom på att jag skulle vitmåla den! Nåt annat jag kom på var att ta ett före-kort, när jag hade hunnit måla lite!


Den här ljusstaken hade vi som adventsljusstake för flera år sedan. Den är också inhämtad från förrådet.

Hoppas det kommer efter-kort under helgen!

Ska visa annat än mina linnedukar också, som kommer med på varje bild! =)

onsdag 12 september 2007

Tjejsnack

Veckans frågor o svar!

Ditt Internetliv

Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
Surfat runt....Oj! Vi har haft bredband i snart 2 år... Före dess var det lugnt, var man ute på nätet fungerade inte telefonen!! Har haft egen blogg sedan juli i år.

Vilken/vilka webläsare använder du?
Microsoft Explorer

Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
Länstidningarna, Aftonbladet, Blocket + en massa bloggar!!
Tasteline....

Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
Mailen - flera gånger per dag. Måste hålla mig informerad på jobbet.
Gästbok - bloggen? Kollar den på kvällen, när jag är ute o surfar runt!

Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
Nej. Jo! Tasteline, kom jag på! Men där skriver jag inget...
Var aktiv på Vetligan tidigare!! Bra site, kolla den!
www.vetligan.nu

Hallen

Måste visa hur det ser ut hemma hos mig. Jag har länge funderat på IKEAs avlastningsbord, men det har aldrig blivit av att köpa det. NU när det är mer allvar, har dom slutat sälja det! Det här bordet låg ute på Blocket för några veckor sedan. Vad jag inte fick veta var de precisa måttet. Hade inte fått tag på säljaren när jag åkte in till stora staden. När jag fick tag på honom kunde han måtten. Tänkte att det kanske inte går... Men jag köpte bordet o ni ser! Det var ganska nära att det skulle varit för långt. Bordet är hemmagjort, stadigt o ordentligt!! Är grundmålat o det får duga ett tag.



Har lagt torkade rosenblad i min glaskupa. Dahliorna har frusit ner... =(


Vilken tur att jag eldat ljusen lite! Annars har dom inte rymts på bild! Hahaha! Den lilla "glasskålen" är en ljuslykta som egentligen ska vara på en "järnställning", men den är lika fin ensam.

Några av mina alla flaskor / karaffer

Gamla konserveringsburkar med värmeljus, som har en strykande åtgång nu när det är mörkt om kvällarna!